Turnaj Luže 2010 (autor DP)

26.07.2010 14:53

Dne 24.7.2010 byl pořádán tradiční turnaj v Luži. Po loňské odmlce navázal náš tým na předcházející účast v minimálně 11 ročnících v průběhu kterých jsem získali 2 x 5té a jednou 2. místo z cca 40 mužstev.

Celkově nám letošní ročník nepřál. Místo vícedenního výletu spojeného s fotbalem nám počasí změnilo plány na jednodenní cestu do Luže s fotbalem plným vody.

Cesta tam začala v 6.30 odjezdem z Brna v počtu 6 lidí – řidič David a osádka Michal, Zdenál,Jožka, Ziky a Bělda. Sady jel ze Svratky po vlastní ose a byl tam první. Standa přijel se svou přítelkyní až na místo.

Po prezentaci a nepříjemném zjištění, že se hraje na umělé trávě místo na normální (všichni měli kolíkové lisovky a ne turfy), začalo losování. Hned po něm bylo jasné, že máme nejtěžší skupinu a také, že turnaj bude trvat dost dlouho. Bylo sice jen 16 týmů (díky hroznému počasí), ale jen jedno hřiště.

Hrálo se 1x 12 minut podle zvláštních tzv. lužských pravidel (motanina pravidel futsalu a výmyslu místních organizátorů) se 4kovým míčem s normálním odskokem.

První zápas jsem hráli s týme Kosovo – dle místních jsem měli dostat moc naloženo – pravda byla jiná – výborný výkon s totální převahou byl degradován gólem, který dle pravidel (tak jak nás informovali) neměl platit – hozený míč brankářem přes celé hřiště na útočníka, který hlavou kolem nehrajícího brankáře dal do prázdné branky. Celý náš tým užasle přihlížel pískotu místního rozhodčího, který potvrdil platnost. Pak se těžko hrálo do plných a přes 4 čisté šance jsme prohráli 0 -2.

Další zápas byl jednoduší – porazili jsme tým MC 2 – 0. Poslední zápas jsme hrál opět výborně a po tyči a 5 ti gólových šancích přišla chyba v obraně, a po naší nahrávce volnému protihráči před prázdnou branku jsem inkasovalo gól. Konec 0 – 1.

Třetí místo ve skupině a jen díky místnímu zvyku, že ze skupiny postupují 4 týmy ze 4 jsme postoupili do dalších bojů.

Nejdříve jsem hráli s účastníkem krajského přeboru Sedláci z Chlumce nad Cidlinou - 0-0.Opět jsme byli lepší, ale nějak to tam nepadá. Po penaltách kdy Standa zázračně chytil první dvě a Zdenda se Sadym jistě proměnili, jsme postoupili dále.

Čtvrtfinále bylo těžké – místní tým Luže hrál překvapivě v bílých dresech týmu Erapack Chrudim a byl posilněn reprezentačním brankářem Gerčákem. Nastoupilo proti nám 5 současných či bývalých reprezentantů ČR ( Kopecký, Vladyka, Mikan, Gerčák, Meller) doplněn o A tým erapacku(Popelka,Kroulík,Cacau,) I přes to jsme odehráli slušné utkání, v kterém jsem mimo jedné tyče měli další šance ( že Běldo?). Prohráli jsme 0 – 3.

Turnaj končí. I přesto se dále díváme na semifinále a finále. Je jasné kdo vyhrává.

Ale je potvrzena síla naší skupiny čtvrtfinále My – Luže či Erapack, semifinále Kosovo ( druhý tým z naší skupiny) – Erapack – 0 - 1, finále Staver (první tým naší skupiny) – Erapack 1 – 3.

Takže nakonec to nebyl ztracený den i když pršelo a byla kosa.

 

Pozn.: ADMIN: Je slíbeno cca 5 min dlouhé video od Davida. Hned jak mi ho dodá, tak se ho pokusím umístit v sekci Videogalerie. M

Vyhledávání