Reportáž z utkání dne 6.2.2010

07.02.2010 15:58

 

1.      zápas – vs. Apollo

 

 Předem se omlouvám, že nejsem schopen přesně zaznamenat vývoj skóre a průběžné střelce, ale je to opravdu oříšek při takovémto množství nastřílených a inkasovaných branek.

 K utkání jsme nastoupili po tradiční diskuzi v kabině. Ta se samozřejmě týkala všeho možného,jen ne blížícího se 1. utkání po zimní přestávce. Ačkoliv bylo toto utkání pro Apollo již druhým v tento den, velice snadno jsme se přizpůsobili jejich tempu hry, které věru nebylo strhující. Překvapivě se k nám přiklonilo trošku toho štěstíčka, kdy Marťasova ''dělovka'' levačkou, jež byla přihrávkou pro nabíhajícího si Machinha, k překvapení všech, skončila až v sítí bez cizího přičinění. Hra ovšem stále pokračovala v chladném tempu. Následně mohu pouze připomenout velice zajímavý vývoj skóre tohoto matche, pořadí střelců si však nemusím pamatovat přesně. Po zvýšení na 2:0, nádhernou střelou na vzdálenější tyč, Zdendou Galou se zdálo, že tentokráte utkání s posledním týmem tabulky zvládneme bez větších problémů. To bychom se však nesměli jmenovat Panama. Je to velká škoda, že při tomto vedení začneme nesmyslně létat za balónem a hrát si nějaký ''pláckový'' fotbálek, kterému se smějeme. Více ještě v komentáři ke druhému zápasu. Zpět ale k Apollu, které samozřejmě potrestalo naši nedisciplinovanost a zaslouženě srovnalo na 2:2. A to ještě po našich zbytečných faulech měl soupeř možnost dostat se do vedení z trestného kopu za 6. faul. Ten však i opakovaný Milda zneškodnil, a tak jsme mohli být rádi za nerozhodný poločasový stav.

 Na průběhu skóre v druhém poločase jsem se neshodl ani se dvěma spoluhráči, tudíž tipuji tento :-) Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a zaslouženě jsme se ihned v 1.minutě dostali zásluhou akce Zdendy se zakončujícím Míšou do vedení 3:2, které bohužel nemělo dlouhého trvání. Přímo ze soupeřovy rozehrávky totiž došlo k nedorozumnění mezi naším mladíkem v brance a vracejícím se Míšou, který vsítil druhou branku během minuty, tato ale byla do naší svatyně. Poté přišla branková přestřelka, kdy se ve vedení vystřídala obě mužstva, což pro nezaujatého diváka mohlo být opravdu strhující, ne však již pro našeho brankáře a už vůbec ne pochvala pro způsob naší defenzívy. Tato průtrž střel rozvlňující síť v brance za oběma golmany se zastavila na průběžném stavu 6:6. Zde naštěstí došlo ke zlomení posledního odporu soupeře a zasazením ran v podobě třech branek jsme dotáhli utkání do zdárného konce a mohli tak slavit zisk prvních třech jarních bodíků.

 

Střelci našich branek : Marťas 4, Jožka 2, Luboš, Míša a Zdenda Gala

 

Před druhým zápasem nás čekala hodinová pauza, kterou jsme využili k doplnění tekutin v Okruh pubu. Někteří si dali i malou dietní topinku, kterou mu všichni evidentně záviděli a haněli :-)

 

 

2.      zápas – vs. Gladiators

 

 Tento zápas nezačal přilíš šťastně, poněvadž už při nástupu na hřiště bylo zřejmé, kdo bude zde pánem. Těžko se dá vzdorovat týmu, o němž víme, že VŽDY dojde v minimálně 11 lidech a my se poskládáme v 7, se zraněným Míšou. To je opravdu škoda, protože tento tým, ačkoliv z nich spousty lidí od nás dělá hvězdy, můžeme bez větších problémů dle mého názoru porazit i porážet, pokud se však sejdeme v adekvátním počtu hráčů. Myslím, že tento fakt se ukázal již mnohokrát na podzim, že okresní přebor není 1.třída a odehraný čas je celkově o 20minut delší, než-li v soutěži nižší. V návaznosti na toto ještě odběhnu od matche s Gladiátory s návrhem, aby KAŽDÝ, a tím myslím KAŽDÝ, nejpozději ve čtvrtek večer nahlásil na email svoji případnou neúčast na víkendovém zápase a předešel podobným zádrhelům, jako se tomu stalo dnes. Věřím, že jsme parta, parta inteligentních lidí, kteří hraní za Panamu berou jako něco trošku více, a jsou schopni k našemu multisportovnímu uskupení přistupovat opravdu zodpovědně. Samozřejmě, že každý pochopí, pokud se vyskytne něco závažného a neočekávaného, ale to bude opravdu ve výjimečných případech a nebude se to stávat téměř pravidlem. Doufám, že se návrh ujme a bude s tím souhlasit většina týmu. Nepočítám s tím, že by Karel měl stejný názor a nevymyslel nějaký vylepšovák :-) Zpět ale k zápasu. Bohužel jsme začátek zaspali a po chvilce prohrávali 2:0, po našem nedůrazném bránění. Následovalo snížení na 1:2 a snad i hra se vyrovnala, což mohlo znamenat časem třebas i srovnání ve skóre. To se však nekonalo a další příděl branek se zastavil na hrozivém poločasovém stavu 1:6 pro soupeře, kdy se potvrdilo rčení : ,,Na pos.... i hajzl spadne'' a k čemuž jsme i my dosti výrazně přispěli svojí nekoncentrovaností a nedůsledností při bránění. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale každý by si to měl, aspoň sám pro sebe, analyzovat a uvědomit si konečně, že můžeme porazit kohokoliv, ale pouze v případě, že budeme hrát jako tým a stanovenou taktikou, jíž je zabezpečená obrana a trpělivá hra při rozehrávce. Není možné, aby kdokoliv najednou někam vyběhl z bloku vybojovat míč a dostat soupeře do krásného přečíslení, nebo snad druhou přihrávku zamýšlet jako finální. Druhá možnost ohledně přihrávky je přípustná, ale na tréninku s béčkem, kdy se pak jsme stejně schopni všichni vrátit a ubránit případně vznikající nebezpečnou situaci. Předpokládal jsem, že nám tréninky s tímto kvalitním soupeřem pomohou a uvědomíme si, že dodržování taktiky je velice důležitou součástí případného úspěchu.....první jarní dvojzápas to však rozhodně nepotvrdil.

   Po změně stran nám bohužel již mnoho sil nezbývalo a tak jsme stanovili taktiku jasně, hlavně defenziva. Nelze totiž někoho dorážet při rozehrávce a tlačit na něj, když sil je poskromnu a nejsme schopni svádět se soupeřem sprinterské souboje při jejich nabíhání na sklepnuté balony. Po nástupu do druhého poločasu však soupeř měl taktéž jasno, přitlačit nás již při rozehrávce a nenechat nám čas na nějaké zdlouhavé přihrávání si a zdržování. To ale vedlo k tomu, co je v tomto momentě pro atakující tým strašně nebezpečné. Tím je přečíslení při jakémkoliv přejítí soupeře jeden na jednoho nebo rychlé narážečce. A tak jsme snížili z brejku Míšou na 2:6, avšak následně dvě branky inkasovali. Závěrečné slovo si vzal Marťas a ukončil to trápení na 3:8.

 Chtěl bych poděkovat hlavně Mildovi za jeho statečný výkon v brance a s příslibem do příště, že obranu zlepšíme a zaktivníme. A přestaneme konečně nesmyslně za někým vybíhat a nechat se pak srandovně prohazovat tak, jak si hráváme my s béčkem a strašně se nad tím bavíme......! Přesně tak si dnes s námi pohráli Gladiátoři, což nebyl vůbec dobrý pocit, co myslíte?

 

Střelci našich branek : Marťas 2, Míša

Vyhledávání