Report ze zápasu 7.kola KP (ps)

09.11.2014 22:04

HUSTOPEČE –PANAMA BRNO 2:3(1:1)

V tomto kole jsme zajížděli na horkou půdu do hustopečské haly,která byla postavena v roce 1978 a prošla částečnou rekonstrukcí v roce 2007,čekala se tedy modernější hala,ale po příchodu do haly bylo vidět,že hala bude potřebovat ještě uvolnění nemalých finančních prostředků.

Tým hustopeč byl před zápasem jasným papírovým favoritem,byl to jeden z týmů pasovaných na vítězství krajského přeboru v této sezoně.

Začátek zápasu ovšem ukázal,že tak lehké to mít domácí tým nebude.

Hráli jsme velmi aktivně dopředu a v obraně pozorně,takže soupeř marně hledal sebemenší skulinku,kterou by mohl proklouznout do bezprostřední blízkosti naší svatyně a zkusit ohrozit pozorného peťana.

Hráči hustopečí kombinovali,ale jen po naše brankoviště,kde naráželi na náš výborně postavený obranný blok.

V 5.minutě jsme se dostali po rychlém přechodu do útoku do zakončení,domácí útočník ještě stihl zabránit střele mířící do branky a následná dorážka dvořilo skončila pouze na tyči.

Hrálo se ve velkém tempu,rozhodčí nekouskovali hru a nechávali hře volný průběh a řekl bych,že šlo o nejlepší výkon rozhodčích v této sezoně.

V 10.minutě postupoval po naší chybě hostující útočník sám na bránícího studku,zřejmě nejlepšího hráče zápasu,který ve správný čas proti rozběhnutému útočníkovi vystoupil,získal míč a naopak postupoval sám na branku soupeře,na desítce posunul míč na naběhnuvšího běldy a ten lobem od břevno poslal naše barvy do vedení a zaznamenal tak svoji první branku v krajském přeboru 0:1.

Domácí byli zaskočeni a nevěděli,co hrát,často ztráceli míč a byli viditělně zaskočeni.

V 15.minutě jsme z ničeho nic opět inkasovali lacinou branku,když jsme se vysunuli na polovinu domácích,aniž bysme hráče s balonem dorazili,ten měl spoustu času se rozhlédnout a poslat dlouhý balon za aldu a domácí kanonýr poslal míč nechytatelně na vzdálenější tyč a srovnal na 1:1.

Do poločasu už žádná branka nepadla a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhé půle jsme vstupovali se stejnou taktikou,hrát aktivně,nabízet se a vycházet ze zabezpečené obrany.

Plán vycházel výborně,domácí hráli při naší rozehrávce čtverec a to nám dávalo mnohem více prostoru pro rozehrávku a nedostávali nás prakticky pod tlak.

V 8.minutě si vyměnili na levé straně míč bělda se studym,druhý jmenovaný podržel míč a poté posunul patou po lajně na předsedu a ten šibalsky k překvapení všech poslal nechytatelným bodlem míč do brány zaskočeného golmana1:2.

Poté hustopeče zvýšili obrátky,snažili se narážečkami dostávat přes náš obranný blok,ale stále jsme pozorně zachycovali jejich výpady a naopak na druhé straně opět rozezvučil konstrukci domácí branky dvoři,kterému asi vstřelení branky v tomto zápase nebylo souzeno.

Až definitivní uklidnění přinesl do našich řad vstřelený třetí gol v 15.minutě,kdy ziky vybojoval na půlící čáře míč,vyslal dopředu běldu,který postupoval sám na brankáře a před brankářem posunul ještě doleva na nabíhajícího zdenálsona ,pro kterého už nebyl problém poslat míč do odkryté brány soupeře1:3.

Domácí vzali hned timeout ale ke hře bez brankáře se neodhodlali.

Snažili se o snížení,ale byli jsme stále pozorní a nepouštěli domáci prakticky do ničeho.

Minutu před koncem se domácí nakonec přece jen prosadili,když alda za sebou nechal domácího kanonýra a ten patičkou poslal míč za peťanova záda 2:3.

Poté domácí stáhli ze hry golmana a začali hrát v pěti lidech,ale nedostali se k žádné nebezpečnější příležitosti ke vstřelení vyrovnávací branky.

Po závěrečném hvizdu jsme mohli slavit první vítězství na hřišti soupeře a důležité 3 body.

SUMASUMÁRUM:

Jednoznačně nejlepší výkon v krajském přeboru, od takového výkonu bychom se měli odrazit a pokračovat i nadále v takových soustředěných výkonech a nemusíme se bát,že bychom se krčili ve spodních patrech tabulky.

Vyhledávání