Report ze zápasů 25. kola (ps)

09.04.2013 07:41

RYCHLÉ PÍPY-PANAMA 0:3 (0:1)

V tomto kole jsme přivítali našeho sparingpartnera ,,rychlé pípy,, a byly očekávány povinné 3 body,ale po zkušenostech z podzimu,kdy jsme s tímto soupeřem pouze remizovali jsme si uvědomovali,že to bude 40-ti minutové dobývání,a že bude potřeba hodně trpělivosti.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a převzali otěže zápasu,který byl více méně v naší  režii.

Vytvářeli jsme si opět šanci za šancí,ale pozorný golman domácích držel dlouho pípy nad vodou svými výbornými zákroky.

Pípy se pokoušeli jednoduchou kombinací dostat na dostřel naší branky,ale byli to spíše náznaky,respektive nakopávané dlouhé balony nebo dlouhé výhozy brankáře.

V 10-té minutě měly pípy dvě šance po skrumážích,ale pozorný peťan podržel tým a od té chvíle se hrálo prakticky na jednu branku.

V 15-té minutě převzal mach3 balon na půlící čáře,razantní přihrávkou uvolnil stutku na pravé straně hřiště,který výstavní přihrávkou našel na přední tyči naběhnuvšího jožku,který před golmanem usměrnil bodýlkem míč na přední tyč a bylo 0:1.

Zbytek poločasu se nesl ve stejném duchu ,ale gol již v prvním poločase nepadl.

Do druhého jsem nastoupili s vědomím,že se nesmíme nechat strhnout a stále trpělivě ze zajištěnou obranou zkoušet přidat pojistku.

Domácí se hned z kraje druhého poločasu odhodlali k očekávané hře s brankářem v poli,ale špatným pohybem si v podstatě nevytvořili žádnou střeleckou pozici,která by mohla ohrozit naši svatyni a po jedné z chyb se naopak zmocnil míče pepino ,který se přes celé hřiště vyjímečně nemýlil a navýšil skore na 0:2 a uklidnil tak naše řady.

Zbytek zápasu se domácí snažili něco udělat s výsledkem,ale naše pozorná obrana byla vždy na místě.

Po další chybě píp se dostal k míči sady,vyvezl míč přes polovinu hřiště a zleva se pokusil dostat míč do brány ještě před vrácením se domácího golmana zpět do brány,což vyústilo ve vlastní gol,kdy si vracející se golman srazil míč sám do sítě,čímž upravil skore na konečných a zasloužených 0:3 pro náš tým.

Závěrem lze jen dodat,že nešlo zřejmě divácky o nejpohlednější utkání,ale i taková utkání v soutěži jsou a budou a my se na ně musíme umět připravit a zvládat je bez zbytečných bodových ztrát.

 

ARSENAL ,,B"-PANAMA 1:2 (0:1)

Do druhého zápasu dvojkola jsme nastoupili proti kvalitativně úplně jinému soupeři,aktuálně druhému týmu okresního přeboru rezervě arsenalu a čekala se taktická bitva a pěkný futsal,což se potvrdilo a diváci si myslím přišli na své,ale pojďme k zápasu samotnému.

Arsenal začal výkopem a sebevědomě se pustil do obléhání naší brány,ale pozorné bránění našich řad jim nedovolovalo rozvíjení jejich kombínací a jejich akce v podstatě končily hned v zárodku první přihrávkou na hruškaře,které jsme výborně sbírali a včasným předskočením jejich hráčů získávali míče a naopak vyraželi do nebezbečných brejků,které začínali být čím dál nebezpečnější.

Z jednoho takového jsme se i ujali v 8.minutě vedení,když klasicky mach3 převzal míč ještě na naší polovině,potáhl si míč a bodlem poslal míč nechytatelně o tyč do sítě a nedal tak domácímu brankáři žádnou šanci a poslal tak náš tým do vedení 0:1.

Domácí se poté snažili skore srovnat,stupňovali svůj tlak,ale nedařilo se jim dostat přes naší pozornou obranu.

Jejich pokusy byly ve velké většině zblokovány a soupeř začal viditelně nervoznět a začínal i více kazit.

Dostávali jsme se pomalu do hry a od 15.minuty si troufám říci,že už jsme byli lepším týmem a začali hodně zaměstnávat domácího brankáře,který byl neustále v permanenci.

Bohužel jsme opět z mnoha šancí nepřidali dalši branku,po golu volali zejména šance sadyho,kdy na zadní nedošáhl na míč po zahraném signálu i pepův neproměněný samostatný nájezd a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Do druhé půle se čekal tlak domácích,ale nic takového nepřišlo a my naopak začali překvapivě držet více míč a po pěkných akcích si vytvářeli další šance,které volali bezesporu po golu.

Arsenal začínal mnohem více otevírat obranu a začalo se tvořit mnohem více šancí,ale opět svou nemohoucností v koncovce, ať už zikyho 2 neproměněné samostatné nájezdy nebo nepřesná dorážka hlavičkou macha3 po štiplavé stutkově střele z úhlu zůstaly nevyužity a přihlížející diváci pouze nevěřícně kroutili hlavou,co všechno jsme schopni spálit i z těch nejvyloženějších pozic.

Ve 13.minutě přinesl konečně trochu více klidu gol dvořiho,který využil jožkovu zpětnou náhrávku a střelou z první mezi nohama bránícího hráče poslal míč do sítě a navýšil naše vedení na zasloužených 0:2.

Ke konci zápasu se soupeř snažil o snížení,ale koncentrovaný peťan bravurně zneškodnil jejich střely ze střední vzdálenosti a podržel náš tým.

V poslední minutě přišlo jediné zaváhí a byl to právě stutka,paradoxně nejlepší hráč zápasu,který ve snaze zabránit přihrávce na zadní tyč neštastně dostal míč na stojnou nohu a vlastně jen předložil míč dotýrajícímu útočníkovi,který poslal míč nekompromisně z bezprostřední blízkosti na zadní tyč a snížil tak na konečných 1:2.

Závěrem lze řící,že jsme po takticky velmi dobře zvládnutém zápase konečně získali poprvé na jaře plný počet bodů a můžeme jen doufat,že na tento výkon navážeme po zbytek sezony.

Vyhledávání