Report ze zápasů 17. kola (autor PS)

16.02.2013 17:28

GLORIA-PANAMA (1:2) 5:3

 

K prvnímu zápasu jarní sezony jsme nastoupili proti týmu Gloria,který na tom podle pohledu do tabulky po podzimní části nebyl moc dobře a nacházel se v sestupových vodách a to zřejmě díky pravidelné neúčasti jejich největších opor hrajících velký fotbal převážně v sousedním rakousku(Máša,Baláž atd).

Na zápas jsme se sešli podle očekávání v hojném počtu a někteří hráči jako např.Mahoni se nevešli ani do kádru pro první zápas a byli povoláni až na druhý zápas.

K prvnímu zádrhelu došlo ještě v kabině,když 10 minut před výkopem přispěchal Karlos a překvapivě sdělil,že nemá ani černé trenýrky,natož pak oranžové štulpny a to máme nové dresy víc jak půl roku.

V zápase jsme tedy točili dvě čtyřky a hned od začátku zápasu bylo zřejmé,kdo bude diktovat tempo hry.

Soupeř bez opor pouze nakopával dlouhé míče na svého urostlého hroťáka,od kterého očekával nějaké to sražení míče na střelu soupeřových obránců,ovšem k tomu vůbec nedocházelo díky dobré obranné práci celého týmu.

Panama tlačila a čekalo se jen,která šance bude konečně využita a my půjdeme do vedení,ale naopak z čista jasna udeřilo na druhé straně,kdy jsme zcela nepochopitelně vystřídali,ale do pole nikdo nenaskočil a my tak hráli v daný moment ve třech a soupeř potrestal i přes tuto naši nevýhodu náš klasický nedůraz před brankou a neuklizení míče do zamezí a umístěnou střelou do horního růžku nedal peťanovi šanci a šel do vedení 1:0 .

Po 10.ti minutách přišla glorii první posila Máša a připojil se do hry,nebylo to však na způsobu hry poznat a my zaslouženě vyrovnali po získání míče na straně soupeře a přistrčení Macha3 do strany Dvořimu,který z první trefil na přední tyč  a vyrovnal tak skore na 1:1.

Dále jsme pokračovali v aktivní hře a za krátko šel náš tým do vedení,když opět mach3 svou klasickou přihrávkou za obranu našel ze středu hřiště agilního studku,podle mého nejlepšího hráče zápasu a ten lehkou tečí  pomocí tyče poslal náš tým do vedení 1:2.

Takto skončil první poločas a na lavičce soupeře se už rozcvičoval další příchozí z řad soupeře Baláž.

Do druhé půle jsme nastoupili s jasným cílem,a to navýšením skore a odskočením tak soupeři o dvě branky.

Namísto uklidnění však přišla první rána.

Po zbytečné zpětné nahrávce domů na peťana a jeho příliš dlouhém držení míče byl odpískán nepřímí kop na hranici našeho vápna.

Soupeř krátkou přihrávkou rozehrál míč a kolem vyběhnuvšího hráče ze zdi soupeř lacinou brankou srovnal skore na 2:2.

Během dvou minut jsme šli opět  do vedení po studkově diagonále na dvořilo,který těsně před brankářem změnil dráhu míče a na přední tyč se nemýlil a opět nás poslal do vedení 2:3.

Poté ovšem soupeř opět vyrovnal po přímém kopu a štastné teči probíhajícího útočníka na 3:3 a vzápětí po opět nepochopitelném střídání zikmunda,kdy nechal soupeře před naší bránou a soupeř rozehrával aut šli po obrovském kiksu do vedení 4:3.

Zkusili jsme poté otevřít obranu a zatlačit soupeře ,ale z toho vyústil jen pátý gol po samostatném úniku baláže a chladnokrevnému zakončení,kdy lobnul peťana v naší svatyni a dovršil tak tento pro nás velmi smolný zápas.

Ponaučení si musíme vzít hlavně z našich individuálních chyb a velkého počtu našich útočných faulů.

Sečteno a podtrženo,ztracené 3 body.

 

KALÁBEK-PANAMA (1:2) 3:3

 

Ke druhému zápasu podzimu jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě a to když Mahoni nahradil předsedu,spěchajícího na hory k našim bratrům na slovensko.

Již po shlédnutí sestavy kalábku bylo jasné,že půjde o zcela jiný zápas,protože soupeř se sešel  v opravdu  velice kvalitní sestavě s hráči se zkušenostmi z divize i z 2.ligy a pokud se v takovém složení budou scházet po zbytek sezony,nebudou zřejmě body ztrácet často a o to víc mrzí to,že mi byli tak blízko třem bodům.

Ale pojďme k samotnému zápasu.

Hrálo se ze zajištěných obran,ale rozhodně ne nudně.

Soupeř využíval hlavně svého hruškaře zlínského,který si velmi šikovně pokrýval míč a nebylo lehké bránit jeho samotného i jeho nabíjecí přihrávky na nabíhající obránce.

V tomto smolném zápase hráli nejdůležitější roli rozhodčí a jejich výroky.

Prvním sporným momentem bylo již v 5.minutě odpískání penalty proti nám po nafilmování pádu ,který rozhodčí doslova ,,sežral,, a poslal tak soupeře lehce do vedení 1:0.

Nevzdávali jsme se a téměř vzápětí převzal klasicky míč na půli mach3 a svou typickou akcí přes dva hráče prošel až před bránu soupeře a nekompromisně bodlem srovnal na 1:1.

Poté jsme šli dokonce do vedení ,kdy opět mach3 vybídl karlose na levé straně a ten se na bližší tyč nemýlil a zvýšil na 1:2,jak také skončil první poločas.

Do druhého jsme nastoupili opět s vizí neinkasovat a zkusit naopak přidat pojišťovací branku,i když jsme očekávali využití power play ze strany soupeře,protože tu mají dobře zvládnutou.

V10.minutě soupeř srovnal po nastřelení na zadní tyč,kde soupeř se štěstím opět dopravil míč do sítě 2:2.

Pět minut před koncem napřáhl mahoni téměř z půlky bodlem a klubkem těl prošel míč až do sítě soupeře 2:3.

Zdálo se,že zápas už dohrajeme a získáme zasloužené 3 body,ale to jsme ještě netušili,že rozhodčí vytáhnou z rukávu ještě jednu vymyšlenou penaltu.

Po vzájemném střetu nařídil sudí druhou penaltu a nervy už tekly i přihlížejícím nezaujatým divákům.

Mimo jiné i soupeř uznal,že ani jedna penalta neměla být.

Nicméně hráč soupeře postavil míč na značku pokutového kopu a peťan v naší svatyni opět prokázal,že penalty umí a vychytal soupeřova útočníka bravurním zákrokem.

Když už se zdálo,že zápas dotáhneme do vítezného konce a odčiníme tak alespoň trochu ztrátu z prvního zápasu,smůla sobotního dopoledne se dovršila těsně před konečným hvizdem,kdy tísněný soupeřův hráč poslal míč přesně k naší vzdálenější tyči a srovnal tak na konečných 3:3.

Vyhledávání