Report ze zápasu 1.kola KP (ps) (cenzura dp)

29.09.2014 09:19

PANAMA – SAN MARINO (0:0) 2:0

 

V sobotu, 27. 9. 2014 od 15,15 hod., jsme vstoupili do nového ročníku KP 2014/15 jako domácí tým v nové hale na ulici Střední,která bude po celou tuto sezonu naší domácí halou.

Našim soupeřem byl tým San Marino,který s námi postoupil z okresního přeboru s velkými ambicemi a čekal se tedy vyrovnaný boj.

Naše sestava byla ovšem hodně zredukována ať už zraněním některých hráčů či pracovními povinnosti,a tak naším hlavním cílem bylo vycházet ze zajištěné obrany a hrozit z případných brejků,což se nám po celý zápas dařilo.

Utkání začalo oboustranně opatrně a čekalo se na chybu.Aktivnější jsme byli ze začátku překvapivě mi a snažili se dostat na dostřel hostující branky.

V 5.minutě ovšem z ojedinělé akce hostující Sája orazítkoval tyč naší svatyně,ale bylo to už z velkého úhlu,takže peťa jen kontroloval.

Poté jsme z protiútoku zahrozili také my, ale golman stačil vyrazit míč na roh.

Hrálo se více méně mezi brankovišti a šancí bylo minimum.

Následně přišla zřejmě největší naše šance,když sady vysunul studku do uličky, a tento kdysi výborný a rychlý hráč svými nepříliš rychlými kroky se sice dostal za obranu soupeře a na dlouhou stačil levačkou vystřelit (kdyby běžel tak by měl i více času na tu střelu),ale bohužel trefil golmana hostů jen do hrudníku a byl z toho rohový roh.

Při této akci se však zároveň zranil,vypadá to na lehký výron a otočené koleno,takže zápas dohrával se sebezapřením.

Poté zahrál jožka opakovanou malou domů a dal tak příležitost soupeři nepřímého kopu.

Dobře postavená zeď však pokus san marina zneškodnila. dvakrát s gólmanem a následoval nepřímý kop, jenž však skončil na dobře postavené zdi Panamy.

Poté jsme zahrávali přímý kop,ale nacvičený signál nám bohužel nevyšel,ale dobrou zprávou je,že pokud se zahraje lépé a zapracuje se na něm ještě trochu více,bude velkou zbraní. Velkou příležitost jsme měli poté po ztratě míče hostujícího hráče na půlce,k míči se dostal alda a individuální akcí po zasekávačce razítkoval pouze tyč.

Ve druhé půli začal soupeř aktivněji a začal přebírat taktovku.

Ve 27. minutě jsme dostali míč na aldu, ten se obtočil okolo bránícího hráče a levačkou uklidil míč přímo do pravého horního rohu 1:0.

Poté soupeř zapnul na vyšší stupeň a velikou příležitost po odraženém míči zazdil hostující útočník,který nedokázal usměrnit míč do odkyté naší branky a razítkoval pouze břevno.

To byl zlomový okamžik zápasu,poté se soupeř tlačil před naši branku ale naše pozorná obrana stíhala zachytávat výpady protivníka.

Zahrozili jsme poté i mi,když study vysunul zikyho po lajně,ten zatáhl míč do vápna,dal ho pod sebe,ale jožkovi balon sklouzl po sálovce a zkončil vysoko nad.

Poté se soupeř přiklonil ke hře bez brankáře a 5.minut hrál power-play, ve které jsme trpělivě bránili a čekali na špatnou přihrávku soupeře.

Jednu takovou vypíchl studka,ale zraněnou levačkou se mu nepodařilo trefit odkrytou branku soupeře.

San marino nás zamklo před vlastní branku ale všechny střely byly zblokované.

2.minuty před koncem se zikymu podařilo vypíchnout míč a přes celé hřiště stanovil konečné skore zápasu 2:0.

Sumasumárum: První půle byla taktickou vyrovnanou bitvou. Pár šancí na obou stranách, ale nic zásadního.

Opět se ukázalo,že zajištěná obrana bez zbytečných chyb je cílem k úspěchu,pokud si všichni budou plnit svoje úkoly a peťan bude chytat jako doposud,nemusí to být vůbec špatná sezona.

Vyhledávání