Report ze zápasů 2.kola (ps)

18.09.2013 12:47

PANAMA-KALÁBEK 3:1 (1:0)

V prvním zápase nové sezony nám los přidělil kvalitního soupeře Kalábek,který v minulé sezoně nepředváděl vůbec špatné výkony.

Po shlédnutí soupeřovi sestavy bylo však zřejmé,že jim chybělo pár kvalitních opor,ať už pro karetní hříchy,tak z jiných osobních důvodů,a tak se očekával zisk 3 bodů pro naše barvy.

Náš tým byl ovšem také oslaben,když sady nemohl kvůli zraněnému kotníku,mahonni zřejmě zasahoval při nějakém plánovaném zásahu kriminálky v podsvětí města Brna a ziky klasicky po noční nezaspal,jak bývá zvykem,ale pro jistotu se na zápas rovnal vysral,protože mírně kapalo.

Hřiště bylo značně podmáčené a ani jednomu týmu se nechtělo k zápasu nastoupit,ale po správcově výborné desetiminutovce dokázál ze hřiště odstranit všechny kaluže a jako mávnutím kouzelné hůlky bylo hřistě regulérně připraveno na odehrání zápasů.

Od začátku jsme soustředěnou hrou nedávali soupeři šanci,aby jak-koliv ohrozil naší branku a postupně jsme si začali vytvářet šance my.

Soupeř se snažil nakopávat míče na svého nejlepšího střelce Gottwalda,ale ten byl mezi našemi zadáky osamocen a značně nasáklé hřiště mu nedovolovalo rychlejší zpracování míče,a tak většina akcí soupeře končila nezpracováním míče či nepřesnou přihrávkou.

V 15-té minutě konečně udeřilo a dvoři po nezjištné přihrávce na lévou stranu zasekl míč a z otočky se levačkou na zadní tyč nemýlil 1:0.

Ve druhé půli jsme pokračovali v taktické hře a snažili se přidat pojišťovací branku.

V 5-té minutě druhého poločasu dorazil kalábku opožděně kvalitní hráč a hra kalábku se tím značně zvedla.

Paradoxně jsme to však byli my,kdo z rychlého protiútoku trestal v 10-té minutě ,když nádhernou přihrávkou vysunul zřejmě nejlepší hráč zápasu study nastartovaného dvořiho a ten blafákem golmanovi v samostatném nájezdu zachoval klidnou hlavu a do prázdné navýšil skore na 2:0.

Poté se kalábek okamžitě odhodlal ke hře bez brankáře a začal obléhat naši svatyni a peťan v bráně musel hasit nebezpečné závary.

V 15-té minutě však soupeř při obléhaní přišel o míč,když study zblokoval přihrávku a přenechal křiknuvšímu machovi3 míč a ten přes celé hřiště poslal míč do opuštěné svatyně kalábku a navýšil na 3:0.

Soupeř pokračoval v power-play a po minutě snížil na konečných 3:1,když jsme nepokryli správně volného hráče na zadní tyči.

Závěrem lze říci,že na první zápas sezony jsme hráli solidní futsal a hlavně takticky to byl výborně zvládnutý zápas.

 

PANAMA-BLUE FLAMES 1:5 (0:3)

 

Ke druhému zápasu jsme nastoupili proti velice kvalitnímu týmu,který měl sestavu prošpikovanou hráči z velkého fotbalu a na nasazení,startu na míč a fyzičce to bylo znát.

Od první minuty to byl kolotoč a my nebyli schopni jak-koliv reagovat nebo pdržet míč na svých turfech.

Soupeř neúnavně presoval a nendával nám ani centimetr zadarmo.

Neustále jsme byli pod tlakem a soupeř si vytvářel šanci za šancí,nerozhodný stav byl pouze zásluhou pozorného peťana v bráně,který zvládal střely likvidovat.

Paradoxně když už to vypadalo po 10-ti minutách,že bychom mohli nápor přestát,nešťastně mach3 z lajny přihrál pepkovi na střed,ten však na přihrávku vůbec nereagoval a vyslal tak soupeřova útočníka přímo na samotného peťana,který nemohl na střelu osamoceného útočníka zareagovat 0:1.

Další branku přidal soupeř hned v zápětí po nedůrazu naší obrany a bylo 0:2.

Měli jsme hlavy dole a vypadalo to na pěkný debakl.

Soupeřův tlak neustával a my sbírali faul za faulem,během 12-ti minut jsme měli 5 faulů a nešťastném uklouznutí studyho v rohu hřiště a zahrání rukou koupal soupeř 10-ti metrový kop,ale paťan bravurně zlikvidoval.

Po chvíly však mach3 zahrál před bránou soupeře nechtěně rukou znovu,když se zvedal za země a rozhodčí necitlivě nařídil opět 10-ti metrový kop.

Peťan opět výborně zlikvidoval střelu,ale vyražený míč stihl hráč před karlosem doběhnout a dorazit za peťanova záda 0:3.

O přestávce musel mach3 z marečkem na jeho zápas do líšně,a tak jsme měli do druhého poločasu jen 2 hráče na střídání a to slibovalo ještě hodně dřiny do druhého poločasu.

Řekli jsme si,že musíme zápas odmakat,ať není debakl,a že zkusíme vstřelit nějakou branku.

Paradoxně se nám i dařilo celkem držet míč,ať už to bylo soupeřovým uspokojením a vypuštěním nebo naší zlepšenou hrou.

Po golu volaly hlavně šance jožky,kdy mu 2-krát nesedla střela přímo před golmanem.

Poté se nám podařilo snížit,když opět zřejmě nejlepší hráč study vyslal dvořiho a po jeho samostatném nájezduho golman hostů fauloval a rozhodčí nařídil přímý volný kop.

Golan ještě rovnal zeď,rozhodčí pískl do píšťalky a dvoři rychle rozehrál střelou na zadní tyč a snížil tak na 1:3.

Vykřesal malou naději,kterou ale po pár minutách utnul soupeř po nevrácení se naší obrany střelou na 1:4.

Chvíli před koncem ještě soupeř upravil skore pěknou střelo do protipohybu peťana na 1:5 a stanovil tak konečné skore.

Závěrem lze konstatovat,že pokud nebudeme k zápasům chodit v počtu jako na trénink,proti takovým soupeřům nemáme šanci a budeme hrát pouze druhé housle,ale to záleží na každém,aby si sáhl do svědomí,jestli mohl přijít,či ne.

Vyhledávání