POUŤ PANAMY V BRNĚNSKÉM POHÁRU 2013/2014 SE ZASTAVILA AŽ VE ČTVRTFINÁLE NA SÁLOVKÁCH PRVOLIGOVÉHO AGROMELI

12.03.2014 18:45

Pohar2013-14.pdf (161,3 kB)

PANAMA-ATTACK BRNO 3:1 (2:1)

Tým Panamy začínal pohár v pátek 4.10.2013 v 19:30h na okruhu proti týmu ATTACK BRNO,hrajícímu 2.třídu.

Čekal se jednoduchý zápas pod naší taktovkou.Realita byla však trochu jiná,sice jsme diktovali tempo hry,ale v poněkud oslabené sestavě a v notném šeru nebyl zápas až tak jednoduchý.

Soupeř zlobil hlavně z rychlých brejků,ale pozorný golman Olin z našeho B týmu byl pozorný a zlikvidoval 2 samostatné nájezdy soupeře.V 10. a 12.minutě jsme šli do dvoubrankového vedení,ale soupeř ještě před koncem poločasu po naší chybě na půli hřiště po samostatném nájezdu poslal míč přesně k tyči a snížil na 2:1.

Druhá půle začala naším tlakem a po 10-ti minutách jsme dostali šanci zahrávat přímí kop z hranice vápna,golman hostů postavil špatně zeď,stoupl si za zeď a zřejmě nejlepší muž zápasu study, napálil míč pod břevno a zvýšil na konečných 3:1.

 

PANAMA-RAZ NÁRAZ 6:1 (4:0)

Ve druhém kole narazil náš tým na hřišti v černovicích na tým RAZ NÁRAZ ,hrajícího 3.brněnskou třídu a čekal se opět jasný zápas.

V silné sestavě jsme nenechali nic náhodě a od první minuty to bylo na jednu branku,doslova hra kočky s myší.

Do poločasu bylo skore 4:0 a nebylo pochyb,kdo vyjde z tohoto zápasu jako postupující.

Do konce zápasu jsme ještě skorovali dvakrát,soupeř ještě v závěru čestným golem upravil konečné skore na 6:1

 

PANAMA-BASTARDS 3:2(0:0)

Hned po skončení zápasu s RAZ NÁRAZ jsme nastoupili k zápasu proti týmu BASTARDS,hrajícího 2.brněnskou třídu.

Převzali jsme taktovku zápasu a začali soupeře přehrávat,v brance hostů byl však pozorný bývalý brankář divizního slovanu a držel bastardky stále v zápase.

Po bezbrankové poločasové remíze jsme tedy nastoupili do druhé půle s cílem proměnit nějakou naši šanci.Bohužel v největším našem tlaku přišla chyba na půlící čáře a útočník soupeře ji střelou k tyči potrestal a poslal tak bastardky do vedení 0:1.

Zvýšili jsme obrátky a  začali ještě více tlačit,gol vysel ve vzduchu a taky nakonec přišel po závaru před brankou a naší důslednosti jsme konečně dostali míč za záda výborně chytajícího golmana hostů 1:1.

Poté hned po minutě napálil odražený míč half volejem zřejmě nejlepší muž zápasu study a míč zapadl kupodivu všech za zadní tyč hostující branky 2:1.

Konec zápasu se dohrával jen na polovině bastardů a my ke konci zápasu přidali ještě jednu branku 3:1.

Hosté si v úplném závěru vybojovali ještě roh,který po naší nedůslednosti skončil v naší síti u skore se tak upravilo na konečných 3:2.

Závěrem lze jen konstatovat,že výsledek zápasu vůbec neodpovídal dění na hřišti a jen naší nemohoucností jsme zvítězili pouze jednobrankovým rozdílem.

 

PANAMA-TECHNIKA 3:2 (1:0)

V dalším kole poháru nás čekal tým techniky,hrající spodnek tabulky krajského přeboru.Začátek zápasu byl opatrný,držení míče bylo spíše na turfech hostů,kteří se snažili akce zakončovat spíše střelami ze střední vzdálenosti,ale naše pozorná obrana vše pokrývala nebo byl na místě peťan v brance.

Postupně se však hra začala vyrovnávat a i my se začali postupně osmělovat.

Bylo tam pár slibných šancí,ale žádná nebyla využita.Až 5 minut před koncem prvního poločasu si navedl míč dvoři z levé strany na střed a střelou na přední tyč zaskočil golmana techniky 1:0.

Poté se hráči techniky snažili o vyrovnání,ale po jednou jejich nepřesném zakončení se dostal k míči peťan v naší bráně,vyhodil míč dlouhým výhozem na zřejmě nejlepšího zápasu  studyho na levou stranu,ten hned z voleje přenesl míč napravo na zadní tyč a tam jožka jen nastavil nohu a zvýšil na poločasových velmi pěkných 2:0

Takto skončil první poločas a čekal se nápor krajského týmu.

Protiútoky jsme však stále zachytávali,ale až do 10.minuty,kdy jsme se nechali vytáhnout až na polovinu hostů a po rychlém výpadu technika snížila na 2:1.Poté začla hrát technika power-play a my se v podstatě nedostávali k míči.

Asi 3-krát jsme však dostali šanci přes celé hřiště trefit odkryzou bránu hostí,ale vždy jsme minuli.

Následoval tedy trest,když se soupeř šťastně trefil v početní výhodě  a srovnal na 2:2.

Už to vypadalo,že zápas skončí remízou,ale poté na půlce vyhrál souboj důrazem míč dvoři a poslal náš tým do vedení 3:2 a zároveň do dalšího kola poháru.

 

PANAMA-TOKA 2:1 (1:1)

V tomto zápase nás čekal podstatně těžší soupeř a to divizní celek toky,hrající čelo tabulky a řekl bych,že to opravdu nejtěžší soupeř byl.

Zápas začal v režii hostů podle očekávání a začal obléhat naši svatyni.

Byli jsme opět pozorní,což nám dosud přineslo tížené ovoce a hosté těžko hledali skulinky v naší pozorné obraně.

Jednu nakonec našli a šli do vedení  0:1.Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat a my soupeře překvapili rychlým kontrem 1:1.

Takto skončil první poločas a čekal se boj až do konce.

V druhém poločase už byla hra vyrovnaná a my měli dokonce více šancí,než soupeř,ale stále bez využití.Nakonec jsme se však dočkali a myslím,že zaslouženě vsítili vedoucí branku 2:1.

Ke konci zápasu hrála toka power-play,obléhali naší branku,byly tam nebezpečné závary a střely,ale tlak jsme přestáli a panamská pouť pokračovala dále.

 

PANAMA-ŽABINŠTÍ VLCI  1:1 (1:0) pk 3:2

Do tohoto zápasu jsme nastoupili proti diviznímu celku Žabinských Vlků,,hrající špičku tabulky,stejně jako předcházející soupeř Toka.

Čekal se tedy podobný ,jako předchozí kolo poháru.

Soupeř postrádal svého nejlepšího třelce kvůli zlomenině nohy,a tak povolal i některé hráče z ,,B“týmu.

Hrálo se opatrně a byl to spíše soupeř,kdo převzal iniciativu a více držel míč,naše výborně fungující obranný blok však nepouštěl vlky do žádné vyloženější šance.

Byly to spíše střely ze střední vzdálenosti,kterými se snažil ohrozit naší branku,ale pozorný peťan v bráně bez problému vše řešil.

Od 10-té minuty se však hra vyrovnala a i my si vytvořili pár dobrých šancí a ukázali tak,že vlci si budou muset dávat pozor i na obrannou fázi.V 15-té minutě udeřilo po střele mahonniho,který si navedl míč na střed a zřejmě přes zakrytý výhled nedal golmanovi vlků zasáhnout na zadní tyči 1:0.

Doslova zmrazil divizní tým a my byli stále nebezpečnější,bohužel jen škoda,že jsme nepřidali i druhou branku.

Poločas tedy skončil naším jednobrankovým vedením a vlci měli o čem přemýšlet,jejich statická hra doposud nepřinášela žádné ovoce.

Druhá půle začala vyrovnaně,hrálo se spíše mezi vápny a nepřicházely žádné vyloženější šance ať už na jedné straně či na druhé.

V 10-té minutě ovšem přišel z čista jasna trest,když se vysunul na hrušku 50-ti letý zkušený hráč vlků ,,baža“,zastavil si míč podrážkou a nabil pod sebe proti zcela volnému hráči,který propálil vše,co mu stálo v cestě 1:1.

Zbytek zápasu se už dohrál bez branek a tak přišly na řadu pokutové kopy po 5-ti na každé straně.

První si míč postavil Pepino a slabší střelou placírkou nechal vyniknout hostujícího golmana .

Poté hráč soupeře uspěl,tedy 0:1.

Poté si postavil míč sady a nekompromisně skoroval .

Hráč soupeře trefil břevno,tedy 1:1.

Jako třetí šel kopat zřejmě nejlepší hráč zápasu study a nechytatelně vymetl levou šibenici.

Soupeř trefil opět jen břevno,tedy 2:1

Čtvrtý šel mahoni a prudkou střelou těsně minul levou tyč.

Soupeř proměnil a srovnal stav serie na 2:2.

Poslední naše penalta ležela na bedrech macha3 a ten se nemýlil razantní střelou.

Soupeř musel v této fázi srovnat a bohužel nervy hrály velkou roli a bylo to opět jen břevno,které zazvonilo a serie tak skončila naším vítězstvím 3:2.

 

PANAMA-AGROMELI 2:3 (0:1)

Ve čtvrtfinále čekal naše barvy prvoligový tým agromeli,který je sice na samém chvostu prvoligové tabulky,ale kvalitu jistě má,řadu zápasů v 1.lize ztratil díky jednobrankové prohře.

Agromeli nastoupilo k zápasu jen se dvěmi hráči na střídání a zřejmě předpokládalo,že nebude problém vypořádat se s týmem okresního přeboru i v takovém počtu.Soupeř začal podle očekávání držením míče a snahou přejít přes náš obranný blok.

Byli jsme však pozorní a kromě pár závarů jsme soupeře nepouštěli do žádných vyloženějších šancí.

Pokud si soupeř vytvořil nějakou šanci,peťan v bráně bravurně lapil.

Chvíly nám trvalo,než jsme se seznámili s palubovkou a velkým prostorem haly.

Od 10-té minuty jsme se však začali osmělovat i my a měli pár slibných šancí,které volali po golech.

Po jedné z akcí pepino ze středu přistrčil mahonnimu a ten ranou poslal míč jen do tyče hostujícího golmana.

Už to vypadalo,že poločas skončí bezbrankovou remízou,v tom study zariskoval,o milimetry nedosáhl na míč,hráči agromeli si bleskově narazili a pro Micu už nebyl problém přes padajícího peťana poslat míč do sítě 0:1.

Do druhé půle jsme nastoupil z touhou pokusit se nějakou branku střelit a trošku vysunuli obranný blok.

Bohužel v 5-té minutě jsme obdrželi hloupý gol po rohu soupeře,kdy se pepino nechal vytáhnout ze svého postavení a osamocený hráč lehce skoroval 0:2.

Začali trochu více presovat  a využívali nepřesných rozehrávek soupeře,hlavně mici.

Po jedné jeho špatné rozehrávce vystihl míč zřejmě nejlepší muž zápasu study,pokračova od půli hřiště na branku soupeře a těsně před křižujícím obráncem vystřelil na přední tyč,kde golman jen tak tak vykopl míč podrážkou na aut.

Ten však rychle rozehrál study na stále neobsazeného dvořiho a ten z první nedal golmanovi na přední tyč šanci a snížil na 1:2.

V době,kdy jsme se nadechovali k tlaku však přišel další laciný gol,kdy zřejmě pepino pozdě přistoupil k soupeři a ten našel zcela volného útočníka hostů,který jen nastavil nohu 1:3.

V závěru jsme sáhli ke hře bez brankáře a zatlačili agromeli před jejich svatyni,hráli hodně vysunutý presink a my měli problém nachytat si míč na střelu.

Asi 2 minuty před koncem se nám podařilo dostat míč na macha3,ten se s míčem otočil,posunul si na střed a na bližší tyči propadl míč do sítě 2:3.

Poslední minutu jsme tlačili a prvoligový tým se bál o výsledek,bohužel se nám nepodařilo už s výsledkem nic udělat a tak zápas skončil 2:3 a postupujícím se tak stalo mužstvo Agromeli.

 

Závěrem můžeme shrnout naše tažení pohárem jako velmi úspěšné,v historii panamy je to nejúspěšnější výsledek a to díky týmovému duchu a zvolené taktice.

Vyhledávání